Werkt Smartschool op elke computer?

(artikel uit Smartschool.be)

Als je computer niet ouder is dan 5 jaren wellicht wel, toch als je een recente browser gebruikt. We adviseren het gebruik van een moderne browser zoals Chrome, Firefox, Internet Explorer of Safari. Gebruik best altijd de meest recente versie.

Minimumvereisten browsers

De ondersteunde browsers zijn: Chrome (35 en hoger), Firefox (30 en hoger), Internet Explorer (10 en hoger) en Safari (6.1 en hoger). Oudere versies worden niet ondersteund. Wanneer je Internet Explorer gebruikt, is het belangrijk dat je de compatibiliteitsmodus niet activeert.

Windows XP

Windows XP is niet langer ondersteund sinds 1 september 2014. Momenteel werkt Smartschool nog via de browsers Firefox en Chrome indien je beschikt over Windows XP mét Service Pack 3. Smartschool raadt het gebruik van Windows XP af.

Windows XP niet langer ondersteund door Microsoft

Sinds 8 april 2014 wordt Windows XP door Microsoft (het bedrijf achter Windows) niet langer ondersteund. Zij kiezen ervoor om enkel hun nieuwere besturingssystemen Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 te ondersteunen. Door de stopzetting van de ondersteuning zullen er geen beveiligingsupdates meer uitgevoerd worden. De meest gebruikte webbrowsers (Chrome, Firefox en Internet Explorer) zullen binnenkort Windows XP dus ook niet langer ondersteunen omdat zij geen beveiligingsrisico’s wensen te nemen.

Aanmelding op Smartschool via Windows XP niet langer ondersteund

Smartschool is enkel beschikbaar via een beveiligde internetverbinding, namelijk https. Zulke beveiligde verbinding maakt gebruik van certificaten om de beveiliging te garanderen. Windows XP ondersteunt de nieuwste generatie van certificaten niet. Smartschool kan een correcte werking op Windows XP dus niet langer garanderen. Momenteel ervaar je nog geen problemen indien je Service Pack 3 voor Windows XP hebt geïnstalleerd. We kunnen echter niet aangeven hoelang je nog via Windows XP zal kunnen aanmelden op Smartschool. We kunnen voor dit probleem ook geen oplossing voorzien waarbij de beveiliging gegarandeerd kan worden. We raden voor je eigen veiligheid aan om niet langer gebruik te maken van Windows XP.

Afdrukken E-mail

Smartschool wachtwoord kwijt?

Ik ken mijn wachtwoord niet meer …

Ben je je wachtwoord vergeten, of lukt het aanmelden gewoon niet? Geen nood, lees de oplossingen hier beneden. Lukt het dan nog niet? Contacteer in dat geval het secretariaat of de Smartschoolverantwoordelijke van de school. Zij kunnen je zeker helpen.

Profiel

Mogelijkheid 1: Ik heb mijn e-mailadres ingevuld in mijn profiel in Smartschool

Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld kan je via de aanmeldpagina van Smartschool een nieuw wachtwoord opvragen. Klik op de hyperlink ‘Wachtwoord vergeten’ en vul je gebruikersnaam in. Er zal een nieuw wachtwoord verstuurd worden naar je e-mailadres dat in Smartschool werd opgegeven.

 

Mogelijkheid 2: Ik heb mijn e-mailadres NIET ingevuld in mijn profiel in Smartschool

Enkel de Smartschoolbeheerder van de eigen school kan je een nieuw wachtwoord bezorgen. Contacteer daarom het secretariaat of de ICT-coördinator van de school als je je wachtwoord vergeten bent.
Geef uw gegevens even door via dit FORMULIER

 

Mogelijkheid 3: Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten

In dit geval kan je enkel terecht bij de Smartschoolbeheerder van de school. Deze persoon kan je een persoonlijke gebruikersnaam en nieuw wachtwoord bezorgen. 
Geef uw gegevens even door via dit FORMULIER

 

Mogelijkheid 4: Mijn account is uitgeschakeld

Als je je e-mailadres in Smartschool hebt ingevuld heb je een mail ontvangen met een hyperlink om je account terug te activeren.

Geen e-mailadres ingevuld of geen mail ontvangen? In dit geval kan je enkel terecht bij de Smartschoolbeheerder van de school. Deze persoon kan je account terug activeren.
Geef uw gegevens even door via dit FORMULIER

 

 

Afdrukken E-mail

Smartschool Wonderwijs

Smartschool wordt gebruikt als communicatieplatform voor leerkrachten en de ouders.

Doe meer met Smartschool, hét digitale schoolplatform.

Communicatie tussen leerkracht en de ouders gebeurt via Smartschool. Een vraag? Stuur een berichtje. Zo gemakkelijk is het.

Elke ouder krijgt een account om in te loggen en de laatste nieuwtjes en berichten te zien. Er is steeds een digitale versie van de papieren communicatie terug te vinden. 


Heb je meerdere kinderen op Wonderwijs? Heb je kinderen op Toverbos of op het Atheneum? Koppel ze dan aan elkaar. Zo moet je niet steeds uit-  en inloggen.

Ook onderweg kan je op de hoogte blijven dankzij Smartschool App. Je bent altijd mee! Je vindt deze in de app-winkel van je smartphone. 

Wil je geen berichten ontvangen 's avonds? Of op andere uren? 
Dat kan! Je kiest er zelf voor wanneer je meldingen wilt krijgen en wanneer niet.

 

Wachtwoorden

Een wachtwoord is strikt persoonlijk en mag niet gedeeld worden. 
Een wachtwoord mag enkel gekend zijn door de persoon zelf en hij moet dit op elk moment kunnen veranderen als hij vermoedt dat het gekend is bij anderen.

 

Wachtwoord kwijt?

Ga naar de startpagina van Smartschool Wonderwijs en klik op "wachtwoord vergeten?".

Er zijn wel een aantal voorwaarden om een nieuw wachtwoord te kunnen krijgen:

  • Als je de gebruikersnaam van uw kind hebt
  • uw e-mailadres ingegeven en bevestigd hebt in uw profiel.

Als het niet lukt, vul dan het formulier in.

Afdrukken E-mail